Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 vindt de Open Monumentendag plaats. Zowel in Veghel, Zijtaart als Eerde zijn monumenten te bezoeken

De Sint Lambertuskerk in Veghel, Deken van Deken van Miertstraat 2 is op de zaterdag geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Er zijn dan twee gidsen aanwezig die desgewenst een rondleiding kunnen geven. Ook kunnen belangstellenden aan de hand van een informatieboekje zelf door de kerk lopen.

Om 10.30 en 13.30 uur vinden diezelfde dag rondleidingen plaats in de heemkamer en het Oude Raadhuis aan de markt, gecombineerd met een historische wandeling door het centrum.
Per rondleiding kunnen maximaal 20 personen deelnemen.

In Zijtaart kun je van 11.00 tot 16.00 uur op zaterdag en zondag het Dorpshuis bezoeken aan de Pastoor Clercxstraat 50. Een bezoek kan gebracht worden aan MFA Het klooster en u kunt de fototentoonstelling 150 jaar Parochie Zijtaart bezoeken. Waarschijnlijk is het boek van 150 jaar parochie dan klaar en te koop in het klooster.

Op zondag zijn in Eerde van 11.00 tot  16.00 uur de parochiekerk Heilige Antonius Abt en het Patronaat aan de Esdonkstraat 2 te bezichtigen.
Werkgroep Eerde laat weten: “De 150 jaar oude kerk, ook wel een kleine kathedraal genoemd, is een historisch juweeltje. Kom nu het nog kan, voor de verbouwing begint want dan zal vooral het interieur veranderen door de komst van de school in de kerk”.

Home