Presentatie “Verhalen voor Veghel Centrum”

Hiermee nodigen wij u uit voor de presentatie van Rolf Vonk op dinsdag 24 januari 2023  (19.30 uur)

 “Niets zal Veghel typisch als Veghel typeren” schreven we in 2019 in onze kroniek over het Komplan, waarbij we refereerden aan een kritische noot uit de jaren ’70 ten aanzien van de grootschalige herstructurering van Veghel-Centrum die weinig overliet van de historische gebouwen en verhalen in het dorpshart.

In datzelfde jaar werd de centrumvisie van Meierijstad vastgesteld, waarin voor Veghel-Centrum een grote uitdaging werd neergelegd: 11.000 m2 krimp aan winkeloppervlak en een enorme transformatieopgave.

In combinatie met herontwikkeling van historische locaties als het klooster van de Zusters Franciscanessen en de Protestantse kerk, besloot Vehchele een actieve rol op te pakken richting Centrummanagement Veghel en Gemeente Meierijstad.
Dat resulteerde in een reeks ideeën en plannen om verdwenen verhalen in het Veghelse centrum zichtbaar te maken.

In deze presentatie neemt Rolf Vonk u aan de hand van een historische schets van het centrum en met concrete voorbeelden mee in de ideeën en werkwijzen waarmee Vehchele vanuit erfgoed en cultuurhistorie wil bijdragen aan de transformatieopgave van het dorpshart.

U bent welkom in de Heilig hartkerk  Veghel

Voor leden zijn er aan deze lezing geen kosten verbonden. Niet leden betalen € 3,00.

Aanmelden is verplicht en kan tot donderdag 19 januari 2023