Excursie Provinciehuis ‘s-Hertogenbosch – woensdag 7 juni 2023

Het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch is officieel geopend op 12 november 1971 door koningin Juliana. Het is een ontwerp van de Rotterdamse architect Huig Maaskant. Het gebouw is met zijn 103,50 meter het hoogste kantoorgebouw van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. De bouw heeft in totaal achttien jaar geduurd. HKK Vehchele organiseert voor haar leden een bezoek/rondleiding aan dit voor ieder bekende en markante gebouw.

 Programma*:

13.30     Inloop / ontvangst met een kopje koffie of thee.

14.00     De rondleiding, onder begeleiding van een VVV-gids, gaat over de kunst en architectuur, u krijgt een kijkje in de (atoom)bunker, de Statenzaal, de Bois le Duc-zaal en tot slot kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht op de 23ste verdieping. Laten we hopen op zonnige en heldere dag.

15.30    Einde rondleiding

De entree en de rondleiding is op die middag gratis en alleen bestemd voor leden van de Heemkundekring Vehchele. Er is slechts plaats voor 40 deelnemers.

HET MAXIMALE AANTAL DEELNEMERS VAN EEN GROEP VAN 40 IS INMIDDELS BEREIKT; AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

Definitieve deelname op basis van chronologische volgorde van aanmelding. U krijgt een bevestiging van uw aanmelding.

Het is de bedoeling dat u op eigen gelegenheid of met eigen vervoer naar Den Bosch gaat.
Het adres is Brabantlaan 1, 5216 TV Den Bosch.

Als u met openbaar vervoer gaat:
Lijn 306 – richting Den Bosch – Centraal Station (uitstappen bij halte ‘Chopinstraat/ Provinciehuis’, gelegen aan de Pettelaarseweg op circa 5 minuten lopen van het Provinciehuis)

*    Het programma kan door omstandigheden wijzigen. Dit wordt dan z.s.m. gecommuniceerd.