Lezing “Genealogie met een Veghels tintje” door Wilbert Steenbakkers

In verband met de maximaal bereikte capaciteit van de raadzaal is aanmelden helaas niet meer mogelijk!

Wij nodigen u graag uit voor de lezing van Wilbert Steenbakkers op dinsdag 31 oktober 2023
(aanvang 19.30 uur) met als onderwerp:

Genealogie met een Veghels tintje

Bende gij familie van d’n dieën? Dat is een vraag die menigeen vast vaak gehoord zal hebben. Als je heel ver teruggaat in de tijd zal iedereen familie van elkaar zijn, we stammen immers allemaal af van Adam
en Eva. Toch?

Stamboomonderzoek, ook genealogie genoemd, is het onderzoeken van de voorouders. Maar er is meer mogelijk. Er kan bijvoorbeeld een idee opgedaan worden hoe men leefde en wat de gebruiken waren in die tijd. Ook kan het relaas van een familie gekoppeld worden aan huizen en boerderijen. Van dit laatste heeft Wilbert Steenbakkers (Liempde) als (mede)auteur inmiddels 2 boeken geschreven, waarin boerderijen in Boxtel en Liempde en in Schijndel onderzocht zijn op ouderdom en de eigenaren en bewoners hiervan. Eenzelfde onderzoek is momenteel bezig voor Veghel, dit in samenwerking met Heemkundekring Vehchele.

Tijdens de lezing zal er uitgelegd worden hoe stamboomonderzoek plaatsvindt. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op de wijze waarop dit onderzoek wordt gedaan, maar ook op wat er zoal gevonden kan worden in de archieven. Hierbij ligt de focus natuurlijk op Veghel, al worden er ook voorbeelden uit omliggende dorpen aangehaald. Daarnaast zullen diverse Veghelse families de revue passeren met daarbij veel voorbeelden van droevige voorvallen, belangrijke gebeurtenissen en ook pikante en lachwekkende zaken.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker luisteren.

U bent van harte welkom om de lezing in de raadzaal van het Oude Raadhuis, Markt 1 in Veghel bij te komen wonen. Voor u als lid van Vehchele zijn daar geen kosten aan verbonden.

Heeft u familieleden, buren of kennissen die (nog) geen lid zijn, maar wel geïnteresseerd zijn in de lezing?
Meld ze aan en breng ze mee. Let op: niet leden betalen € 3,00 entree.

In verband met de maximaal bereikte capaciteit van de raadzaal is aanmelden helaas niet meer mogelijk!