Werkgroep Educatie

ERFGOEDEDUCATIE

Erfgoededucatie is doelbewust leren over en door middel van materieel en immaterieel erfgoed via gerichte instructie, zowel binnen- als buitenschools. Daarbij doen leerlingen aan de hand van sporen uit het verleden kennis en vaardigheden op en ontwikkelen zij inlevingsvermogen en persoonlijk, cultureel en historisch bewustzijn. In samenwerking met Bibliotheek Meierijstad, Cultuurkade en Erfgoed Brabant biedt Heemkundekring Vehchele educatieve erfgoedprojecten aan.

Canon van Meierijstad

Samen met de erfgoedverenigingen van Meierijstad ontwikkelde Vehchele de Canon van Meierijstad. Daarin is toegankelijke informatie te vinden over geschiedenis van de kernen in Meierijstad. De Canon sluit aan op de Canon van Nederland en Blikken op Brabant en kan een handig hulpmiddel zijn voor meer informatie over de lokale context bij geschiedenislessen.

PROJECTAANBOD

De Zeven Raadselen van Veghel
Aantal leerlingen: max. 30
Tijdsduur: 2 uur
Locatie: Oude Raadhuis, Markt 1

Doelstelling: Interactieve kennismaking met concrete en digitale historische bronnen.
Inhoud: Het Oude Raadhuis in Veghel verbergt een keur aan historische schatten. Jonkheer Josephus Franciscus de Kuyper opent de les. Hij is iets kwijtgeraakt en wil het terug. Tijdens deze les maken leerlingen actief kennis met allerlei historisch bronmateriaal en zetten

Aanmelden via Cultuurkade Meierijstad

Jet en Jan, jong in 1910

Heemkundekring Vehchele kan scholen aanvullende materialen uitlenen voor de uitvoering van het project Jet en Jan, jong in 1910. Bij dit project van Erfgoed Brabant kan een bezoek aan de Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther gepland worden.

Zie het programma van Cultuurkade Meierijstad

Tonnie en Kee in Keutelree

Heemkundekring Vehchele kan scholen aanvullende materialen uitlenen voor de uitvoering van het project Tonnie en Kee in Keutelree.

Zie het programma van Cultuurkade Meierijstad

PROJECTEN OP MAAT

Niet kunnen vinden waar u naar op zoek bent? Vraag naar de mogelijkheden.